Preminuo Petar Skansi

Danas je u 78. godini života preminuo legendarni hrvatski košarkaš i izbornik Petar Skansi.

Gorostas sa splitskih Gripa općinio je svijet svojim igrama i skokovima u magičnom košarkaškom reketu. Proglasili su ga i službeno najsjajnijim zlatnikom u izdanju svjetskih prvaka u Ljubljani 1970. godine, premda je po općoj ocijeni zaslužio i epitet prvog igrača prvenstva.

Petar Skansi rođen je u...

više informacija

Intervju s Danirom Bilić, ravnateljicom Hrvatskog športskog muzeja u Zagrebu

Zagreb, 10. prosinca 2020.

Olimpijci: Ravnateljica ste Hrvatskog športskog muzeja koji odnedavno ima novi prostor u gradu Zagrebu,recite nam na kojim Vas adresama možemo pronaći?

Danira: Sjedište Hrvatskog športskog muzeja (HŠM) je na adresi Praška 2, II. kat, u Zagrebu. U tom prostoru nalaze se uredi, muzejske čuvaonice i knjižnica Muzeja. Obzirom na ograničenost prostornih uvjeta koji nisu...

više informacija

Razgovor sa Stojkom Vrankovićem, predsjednikom Hrvatskog košarkaškog saveza

24. srpnja 2018.

Stojko Vranković, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza kojeg smo zatekli u Rimu dao nam je intervju o sjajnom uspjehu mladih hrvatskih košarkaša u Chemnizu uz osvrt na briljantan rezultat naših vatrenih u Rusiji.

 

Olimpijci: Čestitamo na odličnom uspjehu hrvatske košarkaške reprezentacije u Njemačkoj u kategoriji do 20 godina.Što to znači za budućnost naše košarke?

Kao...

više informacija

Stranica 1 od ukupno 4 stranica

Sljedeća