Razgovor sa Stojkom Vrankovićem, predsjednikom Hrvatskog košarkaškog saveza

24. srpnja 2018.

Stojko Vranković, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza kojeg smo zatekli u Rimu dao nam je intervju o sjajnom uspjehu mladih hrvatskih košarkaša u Chemnizu uz osvrt na briljantan rezultat naših vatrenih u Rusiji.

 

Olimpijci: Čestitamo na odličnom uspjehu hrvatske košarkaške reprezentacije u Njemačkoj u kategoriji do 20 godina.Što to znači za budućnost naše košarke?

Kao bivši predsjednik Hrvatskog kluba olimijaca svim olimpijcima želim puno zdravlja,a aktualnim uz to i puno novih medalja. Kao Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza iznimo sam sretan da smo dosli do finala i osvojili srebrno odličje. Posebno raduje činjenica da je to ekipa koja je prešla iz divizije "B" i ulaskom u "A" diviziju odmah pokazala kvalitetu ulaskom u finale. Uz to napominjem da od dvanaest igrača njih deset igra u nacionalnoj premijer ligi čime obećavaju budućnost u hrvatskoj košarci. Uz to dva su igrača u A selekciji.

Olimpijci: Vaš osvrt na ovu fantastičnu priču naših nogometaša na Mundijalu i proglašenje Luke Modrića,Vašeg sugrađanina za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva u Rusiji...

Što reci za tako povijesni uspjeh,mnoge su mi bivše kolege iz NBA-a čestitali.Naši nogometaši su klasa i momci su pokazali da uz patriotski naboj pobjeđuje i zajedništvo ekipe.Iskrene čestitke, posebnom treneru Zlatku Daliću i cijelom stožeru što su vjerovali u sebe... A Luki Modriću,mojem sugrađaninu,naklon do poda...

« Povratak