Razgovor s Miroslavom Ćirom Blaževićem uoči polufinalne utakmice Hrvatska - Engleska

fotografija/izvor: poslovni-savjetnik.com

10. srpnja 2018.

Miroslav Ćiro Blažević, legendarni trener svih trenera, dao nam je eksluzivni interviju uoči polufinalne utakmice između Hrvatske i Engleske koja će se u srijedu 11. srpnja 2018. godine održati u Moskvi,stadion Lužniki, na Svjetskom prvenstvu.
 

Olimpijci: G. Blaževiću,zahvaljujemo što ste odvojili vrijeme za nas Olimpijce. Odmah na početku, vjerojatno ono pitanje koje Vas ovih dana svi pitaju…Vaša prognoza polufinalne utakmice između Hrvatske i Engleske?

Rado sam se odazvao Vašem pozivu jer hrvatske olimpijce smatram najvećim ambasadorima države Hrvatske. Utakmica će biti izuzetno teška, ali optimista sam poradi jedinstva u reprezentaciji kojeg možemo okarakterizirati onom vojničkom frazom “svi za jednoga,jedan za sve”:

Olimpijci: Naš trener Dalić ima veliko znanje i  mirnoću kojom našim reprezentativcima daje ogromnu snagu

Točno,ima jednu moralnu vertikalu,patriotski ekstremni naboj i pouzdano znam da živi za svaku utakmicu kako bi razveselio svoj narod.

Olimpijci: Ispričajte nam događaj kada ste 1998. godine na trenerskoj klupi uz sebe imali službenu kapu francuskog policajca Daniela Nivela

Nosio sam kapu jer je njihov šef mislio da naša reprezentacija ima neke posebne moći i da ćemo mu pomoći da se probudi iz kome nakon huliganskog napada njemačkih navijača na njega. Sudbina je htjela da se to dogodi i Daniel je došao sa svojom suprugom u Zagreb da mi se zahvali.

Olimpijci: Kako objašnjavate da su u polufinalu  Svjetskog prvenstva samo europske zemlje?

To je potvrda da nogomet više nije samo igra nego je u njega ušla i znanost, a tu su europljani napravili korak vise.

Olimpijci: Sutra nekoliko čarter letova kreće za Moskvu, da li ćete i Vi biti u jednom od njih?

Ne idem jer nisam pozvan…

« Povratak