Zbogom Žana

IN MEMORIAM , 28. 05. 1970. - 15. 09. 2021.

Napustila nas je Žana Lelas Lokica, naša olimpijka, izvrsna sportska djelatnica i nadasve divna žena. O kakvoj se sportašici radilo govori i podatak da je već s 18 godina osvojila srebrnu olimpijsku medalju u košarci na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine, a nakon toga nastavila je nizati sportske uspjehe i osvajati odličja.

Po završetku bogate...

više informacija

Zatvorene Paraolimpijske igre

5. rujna 2021. Tokijo

Službeno su zatvorene 16. ljetne Paraolimpijske igre u Tokiju na kojima su naši sportaši s invaliditetom ostvarili rekordan broj odličja. Sedam medalja (tri srebra i četiri bronce) donijeli su u Hrvatsku Ivan Mikulić (taekwondo), Velimir Šandor (atletika), Anđela Mužinić , Helena Dretar Karić ( stolni tenis), Ivan Katanušić (atletika), Dino Sinovčić (plivanje), Deni Černi...

više informacija

Završene OI u Tokiju 2021

Izgleda da grad Tokio ne vole Olimpijske igre jer nakon što su otkazane 1940. godine i ove posljednje jedva su održane i to s odmakom od godine dana. Pandemija je učinila svoje te smo bili svjedoci najčudnijih Olimpijskih igara do sada, održanih bez gledatelja uz iznimno stroge epidemiološke mjere.

I u takvim uvjetima naši olimpijci bili su vrlo uspješni i osvojili osam olimpijskih odličja od...

više informacija

Stranica 1 od ukupno 61 stranica

Sljedeća