Članovi Hrvatskog kluba olimpijaca na Svjetskom forumu olimpijaca

14.-17. 04. 2019. Lausanne,Švicarska

U sjedištu Međunarodnog olimpijskog odbora, gradu Lausanne, od 14. - 17. travnja 2019. godine održan je Svjetski forum olimpijaca na kojem su sudjelovali predstavnici Hrvatskog kluba olimpijaca, Danira Bilić i Igor Boraska.Uvaženom skupu obratio se predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach koji je pojasnio važnost rada obitelji olimpijaca u cijelom Svijetu.Naši predstavnici aktivno su sudjelovali u nizu radionica koje su analizirale prijedloge i ideje svih nazočnih koje će u budućnosti razmotriti MOO.

Također, tijekom travnja Hrvatski klub olimpijaca sudjelovao je sa svojom ekipom na Malonogometnom turniru u Zagrebu i time podržao obilježavanje Međunarodnog dana sporta za razvoj i mir.

Naši predstavnici (potvrđeni odlukom Hrvatskog sabora) Nacionalnog vijeća za sport,Danira Bilić-predsjednica,Perica Bukić i Željko Jerkov- članovi, sudjelovali su na dvije sjednice gdje su svojim prijedlozima uvelike doprijenili novim smjernicama o statusu hrvatskog sporta kako u metodičkim pristupima tako i u pokušaju da hrvatski sport dobije zasluženu financijsku potporu. Naime, prema dostupnim službenim statističkim podacima, hrvatski sport nalazi se na marginama za financijska izdvajanja u odnosu na druge članice Europske unije.

« Povratak