Održana sjednica Skupštine Hrvatskog kluba olimpijaca

04. 12. 2019. Zagreb

U hotelu Panorama u Zagrebu održana je redovna sjednice Skupštine Hrvatskog kluba olimpijaca na kojoj je Predsjednik g. Željko Jerkov iznio godišnje izvješće o radu.
Najveća rasprava razvila se na temu usvajnje Nacionalnog programa sporta za period 2019.-2026. što je po prvi put napravljeno i što je veliki uspijeh za hrvatski sport. Izniman doprinos u izradi programa dao je i Hrvatski klub olimpijaca čiji su prijedlozi akceptirani i prihvaćeni.Svoj veliki obol u izradi programa dali su i naši članovi Željko Jerkov,Danira Bilić i Perica Bukić koji su svojim konstruktivnim prijedlozima kao članovi Nacionalnog vijeća za sport aktivno sudjelovali na okruglim stolovima na kojima su kao olimpijci s velikim iskustvom pomogli u donošenju ispravnih odluka za budućnost sporta.

Hrvatski klub olimpijaca pozdravio je i prihvatio prijedlog da se odluka Medjunarodnog olimpijskog odbora o korištenju titule OLY (sudionik olimpijskih igara), nakon imena i prezimena olimpijaca, promovira na višoj razini u Hrvatskoj.

Zaključeno je da će Hrvatski klub olimpijaca i budućnosti svojim utjecajem poduzimati sve potrebne radnje koje će pomagati sportu i sportašima, a poglavito iz razloga što statistika pokazuje da se u Hrvatskoj sportom bavi 280 tisuća sportaša od čega 4/5 njih ispod 18 godina...

« Povratak