Održana sjednica Skupštine i Upravnog odbora HKO-a u Splitu

Split, 06. 05. 2022.

U Splitu su održane sjednice Skupštine i Upravnog odbora Hrvatskog kluba olimpijaca, a jedan od glavnih razloga što su se olimpijci sastali u Splitu je što je iz ovog našeg sportskog grada te Splitskog kluba olimpijaca proizašla ideja o održavanju Europskih igara upravo u Splitu 2027. godine. Nakon ragovora s predstavnicima Europskih igara u Rimu te predstavnicima Hrvatskog olimpijskog odbora i gradskih vlasti realizacija ove sjajne ideje sve je bliža.

Tijekom sjednica razgovaralo se i o problematici uskalađivanja trajnih novčanih naknada za sport s prosječnim dohotkom RH koji iz nerazumljivih razloga nije riješen novim Zakonom o sportu koji nikako da ugleda svjetlost rasprave u nadležnim institucijama. Na sjednici je jednoglasno prihvaćeno financijsko izvješće Kluba za prethodnu 2021. godinu uz otvaranje rasprave za vrlo teške situacije u sportu poradi financijskih poteškoća u isplatama odnosno redukcijama u proračunima koji apsolutno minimaliziraju poziciju sporta što on nije zaslužio obzirom na ono što doprinosi društvu.

Za novog člana Upravnog odbora izabran je Igor Boraska koji je podnio izviješće o radu Međunarodnog kluba olimpijaca čiji je član Upravnog odbora, čime je Hrvatska po prvi put dobila svog predstavnika u tom prestižnom olimpijskom tijelu.

« Povratak