Završene OI u Tokiju 2021

Izgleda da grad Tokio ne vole Olimpijske igre jer nakon što su otkazane 1940. godine i ove posljednje jedva su održane i to s odmakom od godine dana. Pandemija je učinila svoje te smo bili svjedoci najčudnijih Olimpijskih igara do sada, održanih bez gledatelja uz iznimno stroge epidemiološke mjere.

I u takvim uvjetima naši olimpijci bili su vrlo uspješni i osvojili osam olimpijskih odličja od čega tri zlata, tri srebra i dvije bronce. Hrvatska je bila brojčano manja sportašicama i sportašima u odnosu na prijašnje Olimpijske igre, ali da su se kvalificirali naši ekipni standarni rukometaši i košarkaši taj broj bi bio kao i prijašnjih OI-a.

Čestitamo našim olimpijcima koji su iako u specifičnim uvjetima provođenja natjecanja ostvarili drugi najbolji rezultat u osvajanju medalja od samostalnosti.

Sljedeće Olimpijske igre očekuju nas već za tri godine u Parizu, a nadamo se povratku prave olimpijske atmosfere bez testova na Covid, bez ograničenja kretanja, bez samoizolacija te uz pune dvorane i stadione...

« Povratak